Join 200,000+ other SprintUsers for free at the #1 online community for Sprint cell phone customers! Win cool prizes in our weekly contests. Talk about the newest phones or post your question in our forums! Become a premium member and get unlimited Focus Uploads to your Sprint phone.

All visitors must register before they can post questions, contact other members or search our database of over 127,000 threads and 1.7 million posts. So what are you waiting for? Register for free today!


Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-14-2012, 06:52 AM   #1
falconbal
Two Cans & String User
 
falconbal's Avatar
 
Join Date: Sep 14, '12
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SU$: 10
Can I order a iphone through sprint cs, not activate it and sell it to verizon?

My account is due for an upgrade. Can I order an iphone 5 through sprint customer service, not activate it when it gets shipped to me, and sell it online to someone who has a Verizon network? Will they be able to use the phone just fine?

Last edited by falconbal; 09-14-2012 at 06:56 AM.
falconbal is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 08:49 AM   #2
sitlet
Cordless Phone User
 
sitlet's Avatar
 
Join Date: Nov 25, '03
Location: Michigan
Posts: 997
Phone: HTC Evo 3D
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 19 Posts
SU$: 3,344
No, and no. If you order a phone from sprint, it already comes pre-activated. And if you use your upgrade to get the lower cost, you would have to pay the ETF if you get rid of the phone.

Also, a Sprint iphone will not work on Verizon. There are ways to hack them to get calls and texts to work, but the LTE will never be able to work cross carrier right now.
sitlet is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 09:09 AM   #3
CSWORKER
Super Moderator
 
CSWORKER's Avatar
 
Mood: Chatty
Join Date: Jul 1, '05
Location: ET and I are roomies
Posts: 1,535
Phone: I-Berry
Thanks: 52
Thanked 93 Times in 84 Posts
SU$: 6,846
Quote:
Originally Posted by falconbal View Post
My account is due for an upgrade. Can I order an iphone 5 through sprint customer service, not activate it when it gets shipped to me, and sell it online to someone who has a Verizon network? Will they be able to use the phone just fine?
You do not have to activate at all, and no they can not use the iphone on verizons network.

You can only give it to someone on sprints network and yes can order thru telesales.
__________________
If I you don't forget to say thanks!

THANKS ccchhhrrriiisss for the premium membership
CSWORKER is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 10:33 AM   #4
Chrscott22
Cellular Phone User
 
Chrscott22's Avatar
 
Join Date: Nov 14, '07
Posts: 1,145
Phone: EvoShift w/Root
Thanks: 3
Thanked 25 Times in 22 Posts
SU$: 10,871
Quote:
Originally Posted by sitlet View Post
No, and no. If you order a phone from sprint, it already comes pre-activated. And if you use your upgrade to get the lower cost, you would have to pay the ETF if you get rid of the phone.
These aren't true. Unless you specify, upgraded phones don't come activated cause the person still needs to use their old phone till they get the new phone, and he wouldn't have to pay an ETF if he gets rid of the phone. You only have to pay an ETF if you cancel the line while you're still in contract.
__________________
Everything Data w. Any Mobile Anytime, True Unlimited Data, Unlimited Text, TEP = 76.99 - 20% - $20 = $42.99
Chrscott22 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 11:00 AM   #5
cadet
Telephone User
 
cadet's Avatar
 
Join Date: Jan 14, '10
Posts: 165
Phone: Evo 4G
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
SU$: 1,252
So basically since I ordered, when it comes I can just sell it on ebay and reactive another phone... also since I bought the phone at sprint.com my contract is already renewed right?
cadet is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 11:36 AM   #6
CSWORKER
Super Moderator
 
CSWORKER's Avatar
 
Mood: Chatty
Join Date: Jul 1, '05
Location: ET and I are roomies
Posts: 1,535
Phone: I-Berry
Thanks: 52
Thanked 93 Times in 84 Posts
SU$: 6,846
Quote:
Originally Posted by cadet
So basically since I ordered, when it comes I can just sell it on ebay and reactive another phone... also since I bought the phone at sprint.com my contract is already renewed right?
Yes you can . Just make sure the esn is deleted off of your account and yes your contract is renewed .

Sent from my iPhone using SU Forum
__________________
If I you don't forget to say thanks!

THANKS ccchhhrrriiisss for the premium membership
CSWORKER is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 01:54 PM   #7
menmygn3
Galaxy Note 3! Oh Yeah!
 
menmygn3's Avatar
 
Mood: Fine
Join Date: Jun 18, '08
Location: DFW
Posts: 1,390
Phone: I Don't KNOW!
Trades: 14
Thanks: 49
Thanked 114 Times in 83 Posts
SU$: 11,761
1) You can buy a phone from Sprint.com and it will not come activated.
2) Once you receive the phone, you can sell it free and clear.
3) As long as you don't cancel the line you used, there will be no ETF.
4) It does renew your 2yr agreement on that line, not for the whole account.
5) It cannot be activated on VZ, but can be flashed to work on MetroPCS, Cricket and some other CDMA carriers. BUT, the LTE may not work on all those carriers.
menmygn3 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 03:25 PM   #8
goodiemob
9330 curve 3G
 
goodiemob's Avatar
 
Join Date: Nov 24, '04
Location: bumpass,va
Posts: 1,540
Phone: curve 3G
Thanks: 10
Thanked 12 Times in 10 Posts
SU$: 3,195
Sell it to gamestop.
goodiemob is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 04:17 PM   #9
gedster314
Cordless Phone User
 
gedster314's Avatar
 
Mood: Amused
Join Date: Jul 16, '07
Posts: 554
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 12 Posts
SU$: 5,144
Quote:
Originally Posted by goodiemob View Post
Sell it to gamestop.
Never tried Gamestop but the other companies that buy old electronics really short change you. I've seen them offer $250 for an Iphone yet the very same Iphone is selling on Ebay and CL for over $400. That's too big of cut in my book, I would go through the extra effort of CL.
gedster314 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2012, 04:46 PM   #10
Chrscott22
Cellular Phone User
 
Chrscott22's Avatar
 
Join Date: Nov 14, '07
Posts: 1,145
Phone: EvoShift w/Root
Thanks: 3
Thanked 25 Times in 22 Posts
SU$: 10,871
Quote:
Originally Posted by CSWORKER View Post
Yes you can . Just make sure the esn is deleted off of your account and yes your contract is renewed .
He's right and this is very important, even thought it's not activated when you sell it it's still linked to your account during shipping. You will still have to call and have the ESN removed from your account or it will act like a bad esn if they try to activate it. Not a good look for those impatient people on EBAY who swear you scammed them without contacting you to see if you can fix it


Yes absolutely skip gamestop. Your best bet with a Brand new iphone is on Ebay, even after fees you'll make more than craigslist and with less hassle.
__________________
Everything Data w. Any Mobile Anytime, True Unlimited Data, Unlimited Text, TEP = 76.99 - 20% - $20 = $42.99
Chrscott22 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 09:08 PM   #11
earthshaker78
Cordless Phone User
 
earthshaker78's Avatar
 
Join Date: Feb 17, '04
Posts: 539
Phone: BB TOUR 9630
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SU$: 2,553
On a similar topic... I have an old Free & Clear plan that is eligible for upgrade. Iphone 5 cant be used on this old plan, Can I use the upgrade for the Iphone 5 (and sell it), without changing my plan?

Thank you
earthshaker78 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 09:27 PM   #12
gtplayer
Telegraph User
 
gtplayer's Avatar
 
Join Date: Mar 9, '11
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
SU$: 523
I don't think you'd be able to order it. But if the system lets you order the upgrade, it would be possible. Your plan wouldn't change until activated. I just don't think the system will allow you to order it, though.
gtplayer is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 09:55 PM   #13
sprintuserryan
Telegraph User
 
sprintuserryan's Avatar
 
Join Date: May 22, '12
Posts: 88
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
SU$: 512
The phone is activated, its called a "ghost activation." its done that way so if someone either steals, or finds your phone, they can't activate.
sprintuserryan is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 08:15 AM   #14
menmygn3
Galaxy Note 3! Oh Yeah!
 
menmygn3's Avatar
 
Mood: Fine
Join Date: Jun 18, '08
Location: DFW
Posts: 1,390
Phone: I Don't KNOW!
Trades: 14
Thanks: 49
Thanked 114 Times in 83 Posts
SU$: 11,761
Quote:
Originally Posted by sprintuserryan View Post
The phone is activated, its called a "ghost activation." its done that way so if someone either steals, or finds your phone, they can't activate.
The easiest way to do this is to activate the phone on your line, then replace it with the phone you had on that line and that should fix the "ghost activation" issue.

If not, as they mentioned above, you can call in to get it released.
menmygn3 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 08:52 AM   #15
cheezit
Smartphone connoisseur
 
cheezit's Avatar
 
Join Date: Feb 22, '05
Location: Oregon
Posts: 609
Phone: Galaxy S 4
Thanks: 5
Thanked 9 Times in 9 Posts
SU$: 4,273
OK, maybe I'm not seeing something that's in plain site here. But doesn't getting a brand new phone as an upgrade at a discount for your account, then turning right around and selling it for a profit without ever using the phone on the account constitute fraud?

Seriously, if this is a perfectly legal thing to do, it's no wonder Sprint is in finiancial trouble. About the only way this wouldn't cause Sprint to lose money is if the phone cost them less than the $199 they charge for the upgrade.
cheezit is offline   Reply With Quote
Go Back SprintUsers.com > General > Sprint Discussion > Can I order a iphone through sprint cs, not activate it and sell it to verizon?

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:51 PM.


- SprintUsers.com is not affiliated with or endorsed by Sprint PCS -